Vandra på Hallandsleden

En utsiktsbild över Eseredssjön i Ätran

Upptäck Hallandsleden

Upptäck Hallands vackra inland till fots genom att vandra på Hallandsleden. Utmed mellersta delleden, Östra leden, finns vår anläggning i Ätran. Naturen är omväxlande med en variation av öppen bygd, vatten och skog.

Läs mer om mellersta delleden på hallandsleden.se [Extern länk]

En person vandrar med sin hund på ryggen.

Vandra med hund på Hallandsleden

Det går utmärkt att ta med sig hunden på vandring på Hallandsleden. Det finns ett par saker att tänka på när du tar med dig hunden i din vandring.

Läs mer om vandra med hund på hallandsleden.se [Extern länk]

Tänk på Allemansrätten

I Sverige har vi allemansrätten, vilket vi alla ska tacka för. Den ger oss alla rätt att vara ute i naturen, men den kräver såklart samtidigt gott omdöme och ett stort ansvar. Allemansrätten innebär även att vi har vissa skyldigheter. Vi måste visa hänsyn mot markägare och mot andra människor. Vi får inte heller skada naturen och djurlivet.

Läs mer om allemansrätten på hallandsleden.se [Extern länk]

Kärnebygd – Eseredssjön

Här möter du som vandrar mellersta Hallands mycket varierande landskap. Det är ett omfattande sjösystem, spår efter istiden med stora isälvsavlagringar och barrskog. Framme vid ån Ätran öppnar sig landskapet. Etappmålet ligger i samhället Ätran, där du kan få all den service du behöver.

Läs mer om leden mellan Kärnebygd och Eseredssjön på hallandsleden.se [Extern länk]

Eseredssjön – Långesjön

Leden slingrar sig fram på ömsom sida av landsvägen mellan Ätran och Drängsered. Naturen är fortsatt omväxlande med en variation av öppen bygd och skog. Ett flertal mindre sjöar passeras på väg till Långesjön.

Läs mer om leden mellan Eseredssjön och Långesjön på hallandsleden.se [Extern länk]

Ätranbaneleden

Förutom de 12 lederna finns bland annat Ätranbaneleden, som går mellan Ullared – Ätran – Fegen och är 24 kilometer. Dessa leder är lagda på gamla banvallar till före detta järnvägen. Cykelleden är tydligt markerad med röd-vita skyltar. Utmed dessa leder finns det rastplatser, informationsskyltar och en rödvit vägvisning.

Gällaredsturen

En variant är att cykla eller vandra Gällaredsturen nummer 7, Ätranrundan.

Sträcka: Gällared – Kärnebygd – Gunnarp – Ätran.

Ätranbaneleden till Fegen – Krogsered – Gällared.

Två personer cyklar mountainbike

Cykla runt Ätran

I området finns fina möjligheter till både cykling och vandring. Till exempel har Ekomuseum nedre Ätradalen plockat fram förslag på 12 leder som sträcker sig från Falkenbergs kustland till Svenljungas södra skogsbygder. Längs slingorna finns många intressanta besöksmål och sevärdheter som fikaställen, badplatser och butiker och mycket annat.

Läs mer om cykelleder

Bild på vardagsrummet i ett av våra stugor | Boende nära Ullared

Bo i våra stugor längs er vandring

Önskar ni boende i samband med att ni vandrar på Hallandsleden så är ni välkomna att boka en stuga hos oss med 6 bäddar. Totalt har vi 7 stugor med totalt 42 bäddar. För större grupper erbjuder vi även en helhetslösning med både boende och materbjudande.

Kombinera gärna vandringen med att boka boende hos oss, vilket inkluderar inträde till vår tempererade utomhusbad också. Det finns även gym och bastu med gångavstånd från stugorna.

Läs mer om vårt stugboende