Mountainbike (MTB)

En man cyklar mountainbike över gamla tågbron i Ätran.

Mountainbike i Ätran, Halland

I Ätran finns cykelleder för alla. Naturen runt Ätran bjuder på öppna fält, fina skogar, sjöar, och vackra vyer. Oavsett vilken nivå du är på, nybörjare, eller inbiten MTB-cyklist, finns här något för alla. Men tänk på att alltid visa hänsyn när du är ute i skogen. Både mot naturen, djur och andra som vill uppleva vårt fina landskap runt Ätran.

Läs mer om cykelleder i Halland på visithalland.com [Extern länk]

Cykla på Ätradalsleden

I området finns fina möjligheter till både cykling och vandring. Till exempel har Ekomuseum i nedre Ätradalen plockat fram förslag på 12 leder som sträcker sig från Falkenbergs kustland till Svenljungas södra skogsbygder. Längs slingorna finns många intressanta besöksmål och sevärdheter såsom fikaställen, badplatser och butiker mm.

De 12 lederna är inte utmärkta i terrängen utan du orienterar dig med hjälp av kartor och beskrivningar som finns i broschyr och på hemsidan ekomuseum.com.

Läs mer om cykelleder runt Ätran

Sängar och andra möbler i en stuga.

Övernattning efter er cykeltur

Om ni önskar övernattning och boende i samband med att ni cyklar runt Ätran så är ni välkomna att boka någon av våra 7 stugor med totalt 42 bäddar.

För större grupper erbjuder vi även en helhetslösning med både boende och materbjudande.

Läs mer om vårt stugboende

Personer badar i en simbassäng på Sjövikens badanläggning.

Bada efter er cykeltur

I anslutning till vår anläggning finns det en 25-meters simbassäng med en 3-meters svikt, en 25-meters barnbassäng och en plaskbassäng för de allra minsta. Från början av juni till september håller bassängerna en temperatur på cirka 26 grader.

Det finns med gångavstånd från badanläggningen och en badplats vid Eseredssjön om du är mer sugen på att ta dig ett dopp i sjön.

Läs mer om vår badanläggning