Motionsspår

Löpning eller promenad runt fantastisk natur

I nära anslutning till våra anläggningar och Eseredssjön finns motionsspår med olika distanser att välja på, som passar både till löpning, vandring och mountainbike. Här finns även möjlighet till orientering i skogarna under vissa delar av säsongen.

Cirka 900 meter av motionsspåret är asfalterad för till exempel rullskidåkning. Ätrans Skidcenter erbjuder under vintern fina skidspår för längdskidåkning med en modern konstsnöanläggning.

Dessa motionsspår är även belysta av elljus. Här finns även en ny skidskyttebana, som också är Sveriges sydligaste skidskytteanläggning, med 12 skjutplatser. Ätrans Idrottsförening och Ätrans Sportskytteklubb sköter och driver skidspåren och skidskyttebanan.

Läs mer om motionsspår på falkenberg.se [Extern länk]

Karta över motionsspår runt Eseredssjön

Karta över motionsspår i Ätran
Två som cyklar mountainbike på en väg

Mountainbike runt Ätran

Runt Eseredssjön, i anslutning till vår anläggning, går det utmärkt att cykla mountainbike.

Våra cykelleder runt Eseredssjön erbjuder vackra vyer och fin natur. Längs cykellederna finns det både grillplatser, utegym och andra aktiviteter.

Läs mer om mountainbike

Utegym vid Ätrans Idrottsplats

I anslutning till Ätrans Idrottsplats finns det ett nybyggt utegym som blev färdigbyggt under vintern 2020.

Få ut maximalt av din träning när du är ute och löper och stanna till vid utegymmet. Ätrans utegym är öppet dygnet runt och öppet för allmänheten.

Läs mer om våra gymmöjligheter

Grillplats vid Eseredssjön

Grillplatser runt Eseredssjön

Utmed Eseredssjön finns det två grillplatser. En ligger vid badplatsen i nära anslutning till våra stugor. Den andra ligger cirka en kilometer från badplatsen i en lugn och fridfull miljö. Här finns även övernattningsmöjlighet i ett vindskjul för den som vill prova på vildmarkslivet.

Läs mer om grillplatser