Cykla

Cykla på Hallandsleden

Stigar, blöt och känslig mark skadas lätt av cykeldäck. På Hallandsleden rekommenderas det att du avstår från cykling. Du kan inte i eventuell konflikt med markägare hävda att du får cykla på Hallandsleden med hänvisning till kommunerna, som är de som har slutit avtalen och underhåller leden.

Läs mer om FAQ på hallandsleden.se [Extern länk]

Cykla på Ätradalsleden

Ätradalsleden erbjuder öppna landskap, milsvida skogar och ljuvliga sjöar från cykelsadeln. Ätradalsleden slingar sig mellan Falkenberg och Falköping och är totalt 199 km, där 146 kilometer är på helt bilfri banvall. Resterande del följer landsväg som bjuder både på vacker natur och intressanta stopp.

Ätradalsleden sträcker sig från Falköping i norr till Falkenberg i söder där den ansluter till Kattegattleden. Bestäm själv vilken sträcka du vill cykla och var du vill starta din resa. Bra utgångspunkter är Falköping, Ulricehamn, Tranemo, Fegen, Svenljunga och Falkenberg. Vill du cykla etappen Falkenberg-Fegen är sträckan 53 km.

Läs mer om Ätradalsleden på westswedentrails.se [Extern länk]

Cykla på Ätranbaneleden

Ätranbaneleden är en lättcyklad led som sträcker sig mellan Ullared och Fegen och passar hela familjen. Den följer de gamla banvallarna och utmed leden lär du dig mer om områdets natur, kultur och historia.

Ätranbaneleden är 24 kilometer lång och går mellan Ullared och Fegen. Den följer de gamla järnvägsvallarna efter Varberg-Ätrans respektive Fegen-Ätrans Järnväg. Båda järnvägarna lades ned 1961. Cykelleden är tydligt markerad med röd-vita skyltar. Underlaget består till största del av hårt packat grus och är lättcyklat. Här finns bara några få backar och vägen är mestadels kantad av skog och myr, men ibland cyklar du genom öppna marker. Längs leden finns informationsskyltar med jämna mellanrum.

Läs mer om Ätrabaneleden på falkenberg.se [Extern länk]

Sängar och andra möbler i en stuga.

Bo i våra stugor längs vägen

Om ni önskar boende i samband med att ni cyklar runt Ätran så är ni välkomna att boka någon av våra 7 stugor med totalt 42 bäddar. För större grupper erbjuder vi även en helhetslösning med både boende och materbjudande.

Läs mer om vårt stugboende

Brygga för badplats vid Eseredssjön.

Bada under er cykeltur

Visst kan det bli jobbigt efter ett tag att cykla och vad är inte bättre än att ta ett bad för att svalka kroppen. Under sommaren erbjuder vi tempererad utomhuspool. Det finns även en badplats vid Eseredssjön som är  i närheten av vår anläggning för den som gillar att bada i sjö.

Läs mer om badmöjligheter